Happy Horse Security – foder utan tillsatt socker

Horse Security, 25 kg (översättning tillsvidare genom Google översättning på nätet)

Sensitive Security är en socker – och stärkelsereducerat foder och har utvecklats specifikt för de behov som hästar med metabola sjukdomar och olika matsmältningsjukdomar, fång och Cushings syndrom . Men även för hästar som behöver en spannnmålsfritt foder på grund av muskelsjukdomar, som binds upp, PSSM och rabdomyolys , är Sensitive Security rätt val och kan även användas vid magsår.

Inte bara människor lider av fetma, fler och fler hästar faller offer för detta problem. Det är särskilt sant för lättfodrade och sparsam races. På grund av brist på motion och brist på viktiga näringsämnen till energi – rik kost. Fetma uppstår som för Equine Metabolic Sydrom ( EMS ) kan leda och orsaka ytterligare problem såsom fång och problem rörelseapparaten. EMS kan kännas igen av de typiska fettdepåerna på mankam, ovanför svansroten och på bogen. För stor fett belastning –  EMS fett depå – kan leda till insulinresistens . De fettdepåer är inte passiva lagringsvävnad men mycket aktiva hormonkörtlar. De hormoner som produceras av fettvävnad kan så småningom leda till insulinresistens . Resultatet blir en ond cirkel. Den permanenta ökning av blodsocker -och insulinnivåer är skadliga för olika vävnader och leder till fler sjukdomar som fång samt organsjukdomar.

Den sammanlagda fodermängden för hästar med fetma bör man undvika EMS och fång i stärkelse och socker minskas . Dessutom bör strömmen sänkas signifikant och en strikt motionsprogram som skall utföras.

Metabola sjukdomar leder till muskelproblem och minska välbefinnande och prestation av hästen . Måste anpassas till en metabolisk balans för att återställa matningen . För att stabilisera metabolismen av stärkelse -och sockerinnehåll måste minskas .

Sensitive Security är idealisk som ett lågenergi diet för riskgrupper eller redan sjuka hästar . På grund av vetenskapliga studier kan vara upptagen kan bidra till att minska icke – strukturerade kolhydrater såsom stärkelse och socker metabolism störningar utifrån en socker -och stärkelse överskott för att få ett grepp . Känslig Security ger nästan 80 % mindre stärkelse och socker som havre och är därför lämplig som en struktur -rika , låg – energi- mat . För att stabilisera insulinfunktion av kolhydrat och fettmetabolism.

Sensitive Security ger viktiga näringsämnen som magnesium , zink , koppar , mangan , selen , omega – 3 fettsyror , lecitin och antioxidanter som vitamin E och frukt flavonoider i hög koncentration . Således är ämnesomsättningen aktivt stöd av en balanserad mineralisering . Orsaker för utveckling av fång kan förhindras.

Spannmål och melassefri

Kraftigt reducerad stärkelse -och sockerinnehåll

Hög halt av lågt glykemiskt fibrösa material

Stabilisering av kolhydrat och fettmetabolism

Hög matningsvolymi kombination med låga energiintag

Sammansättning :

Gräs fibrer Air torkat ( niederglykämisch ) , pressrester av äpple , betfiber utan socker/melass, isomaltos , majs groddar , linfrö , linfröolja kallpressad , örter ( kamomill , timjan , hagtorn , Marie tistlar , mejram , fänkål ) , öljäst , riskli , algmjöl , solrosolja , solrosfrön , kalciumkarbonat , dikalciumfosfat , morötter , vitlök ,

 

Utfodringsrekommendation :

Förutom att mata anpassad foderförsörjningen, rekommenderar vi ca 200-350 g per 100 kg kroppsvikt och dag . Det totala beloppet skall fördelas mellan flera erbjudna ransoner .

Ingredienser:

Råprotein 9 %

Råfett 8,4 %

Växttråd 17,5 %

Råaska 10 %

Styrka på 3 %

Socker 6 %

 

smältbara rå 77,0 g / kg

Energi 8,5 MJ / kg

 

Kalcium 1,4 %

Fosfor 0,35 %

Natriumklorid 0,5 %

Magnesium 0,65 %

 

Tillsatser per kg

Näringstillsatser :

Vitamin A ( E672 ) 15000 lU

Vitamin D3 ( E671 ) 1,600 IU

Vitamin E som en -tokoferolacetat 550 mg

Vitamin B1 15 mg Pantotensyra 25 mg

Vitamin B2 20 mg kolinklorid 700 mg

Vitamin B6 10 mg nikotinsyra50 mg

Vitamin B12 35 mikrogram folsyra 5 mg

Biotin 350 mcg

 

Spårämnen per kg :

Järn Fe (II) sulfat -monohydrat E1 aminosyra -Fe -kelat hydrat E1 400 mg

Zink Zn sulfat monohydrat E6 , aminosyra – Zn kelat hydrat E6 320 mg

Mangan Mn (II) sulfat, monohydrat E5 , aminosyra kelaterad Mn hydrat E5 300 mg

Koppar Cu (II) sulfat -pentahydrat E4 aminosyrakelat Cu hydrat E4 75 mg

Cobalt bas . Co (II ) karbonat , monohydrat E3 3 mg

Selen Na – selenit och organisk E8 (inaktiv selen jäst ) 3b8.10 0,8 mg

Jod , kalciumjodat E 2 1,5 mg

 

 

Du gillar kanske också...