Hund

FÖRSVINN – Mot fästingar, löss och älglusflugor

Försvinn är en lättflytande salva som får fästingar, älglus och öronskabb att försvinna! Ett ekologiskt alternativ för dig som är hund- eller kattägare för att hålla oönskade kryp borta

Innehåller Krav-godkänd rapsolja, ekologiskt och Krav-godkänt bivax, samt lättflyktig eterisk olja från vintergröna myrväxter av Porssläktet, som vi själva plockar och utvinner. Produkten är garanterat giftfri och samtliga ingredienser används i vanligen förekommande livsmedel. Du kan välja att köpa en eller två flaskor (en flaska innehåller 20 ml).

Vad många inte vet är att det bara är fästinghonorna som biter. De är brunare än hanarna som är svarta och helt ofarliga och som bara letar honor! Att du hittar fästingar är därför inte samma sak som att ditt djur eller du blir biten av dem!

Läs mer här!

 

Anima Care Omega Skin

Omega Skin är ett fodertillskott som innehåller en väl avvägd balans av essentiella Omega-3, -6 och -9 fettsyror från växterna jättenattljus och raps i kombination med en kraftfull, naturlig och stabil sardinolja. Fettsyrorna i Omega Skin är mycket viktiga för hundens och kattens hud och är speciellt utvalda för att de är betydligt lättare för ditt djur att tillgodogöra sig än ”vanliga” fettsyror.

Känslig hud hos hund och katt kan bero på att ditt djur har svårt att tillgodogöra sig tillräckligt stor mängd viktiga fettsyror genom sitt vanliga foder. Därför kan det vara värdefullt att tillsätta dem i en form som är lättare för ditt djur att ta upp. Omega Skin innehåller en optimal blandning av särskilt utvalda och lätt upptagliga fettsyror från de viktiga Omega familjerna 3,6 och 9.

Minst 2% av hundens dagliga energiintag bör komma från linolsyra som framför allt finns i vegetabiliska oljor. Dessutom brukar det förekomma i välbalanserade fabriksfoder. Ibland kan man dock behöva ge hunden GLA (gamma-linolensyra), en fettsyra som hunden vanligtvis själv bildar av linolsyran. Sjukdom, allergi eller mediciner kan dock hämma tillverkningen av GLA. GLA finns t.ex. i olja från nattljus och gurkört. Den enda typ av n-6 fettsyran som är nödvändig för hunden är linolsyra. Den stärker immunförsvaret, ökar fortplantningsförmågan, ger sund hud och päls och verkar inflammationshämmande.

Dosering:
Hundar och katter upp till 10 kg: 2,5 ml per dag. Därefter upp till 5 ml per 20 kilo hund.
Eftersom fettsyredepåerna i kroppen behöver tid att fylla på kan det ta upp till två månader innan du ser någon skillnad. Alla djur reagerar individuellt, därför kan du behöva fördubbla dosen till en början. När du uppnått önskat resultat kan dosen ofta halveras.

150 ml

Lagerförs inte längre men rekommenderas som ett av de bästa tillskotten. Finns att köpa på de flesta Apotek med djursortiment.

Biopromin Hund

Är ett naturligt kosttillskott: innehåller organiskt bundna lättupptagliga vitaminer, mineraler och aminosyror i inbördes balans. BIOPROMIN HUND berikar det dagliga intaget av hundmat och torrfoder. Hunden skyddas mot vitamin och mineralbrist i muskler, skelett och leder. Pälsen blir glansigare/mjukare och ger en glad och pigg hund. Praktisk erfarenhet har visat att sunda och friska hundar utnyttjar optimalt de vitaminer och mineraler som krävs för tillfället. Eventuellt överskott passerar mag-tarmkanalen utan komplikationer.

Fodertillskott från AME

HUND 1 –  främjar magens och tarmens arbete – utrensande.
HUND 2 –  främjar leders och musklers funktion. Uppbyggande.

 

TIC-CLIP fästingskydd

tic-clip

Tic-clip skyddar ditt husdjur från fästingar utan gifter.
Pris: 349 kronor. Läs mer!