Om Laggarebo Djurfoder

Butiken här på Laggarebo öppnade i juni 2009 men redan 2007 började jag arbeta med hälsa och kost. I början främst med människor men snart blev det djur och då hundar i första hand. Några år tidigare hade jag lämnat Stockholm och stressen där och flyttat hem till min föräldragård.

Jag har i många år intresserat mig för kostens betydelse för vår hälsa och näring.

Det nya livet här gav mig möjligheter att börja arbeta med detta på ett helt annat sätt.

Jag arbetar med både människor och djur men hundar dominerar.

Hundar har i ett ständigt ökande antal allergier idag. Vem upplever det inte extremt stressande att höra sin älskade hund t ex klia sig hela dagarna eller nätterna?

Som djurägare gör vi allt vi kan för våra djur, går till veterinären och lägger stora summor på att få hjälp osv.

Min filosofi är att det mesta går att läka ut om man går till grunden med vad som orsakar problemen hos hunden. Och då att den äter rätt foder som den mår bra av, att den får rätt näring och fettsyror. Då kan de flesta hundar bli friska. Sjukdomar uppstår av fel foder och brister i nästan alla fall.

Det är de här tankarna jag tillämpar i mitt arbete med foderrådgivning och med håranalyser.

Jag har själv två mycket känsliga hundar. Sigge, min lagottokorsning, är frisk utan hjälp av veterinär tack vare att jag själv kunnat hjälpa honom med rätt spannmålsfritt foder och tillskott. Han får diarré, epilepsiliknande anfall, hotspots, klåda osv om han äter fel foder. Lilla glädjespridaren Molly äter bara det hon mår bra av. Passar det inte ligger hon i korgen och surar och är hungrig. Vissa hundar känner direkt av vad de tål att äta.

Jag är inte bundna till något speciellt märke men säljer ett par fodermärken – de som jag anser bland de bästa.  Vid analyser kan jag rekommendera vilket märke som helst så länge en hund blir frisk av det.

Det finns en stor sortering av gluten- och spannmålsfria foder till både hund och katt.

Laggarebo djurfoder är också återförsäljare för Svenska foder och en del utvalda produkter från andra företag. På lager finns alltid krav-foder till både får och höns, betfor, havre, kornkross, saltstenar, mineraler och vitaminer. Övrigt tas hem på beställning. Du kan också beställa ur hela Svenska Foders för leveranser direkt hem till gården.

Det är ett roligt arbete och den största glädjen och drivkraften kommer från alla glada hundägare som hör av sig och berättar att deras hundar (och ibland katter) blivit friska. Det är en underbar känsla att kunna hjälpa.

Välkommen att höra av dig eller kom hit på ett besök.

//Charlotte

Företaget är godkänt för F-skatt.

Läs vår integritetspolicy. Uppdaterad enligt GDPR 2018-05-23.