Berättelser

En solskenshistoria!
2022

En håranalys – ett foderbyte och 5 månader senare  –  en frisk glad hund.
Happy Dog Canada gjorde underverk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här skriver ägarfamiljen själva:

Lång historia kort så har vi försökt med massa olika metoder för att hjälpa vår hund med allergin. Först visste vi inte vad som var fel och avfärdade det som lättskötta öronproblem. Med åren började han tappa päls fläckvis och klia sig från och till. Vi behandlade med kortisonkurer för att lugna besvären. Tiden gick och vi fick med hjälp av veterinären reda på att han var allergisk mot en massa olika saker. Mycket i maten men även i naturen. Nästan allt grönt.

Vi påbörjade immunterapi som det sades skulle ge resultat efter några veckor men inga ändringar skedde. Vi höll på så i ca ett år tills i januari när vi insåg att vi måste ta ett beslut.Vi har haft flera olika veterinärer och den lokala veterinären hade gett upp hoppet och sa att hon inte kunde hjälpa oss mer.Han hade alla problem en hund kan ha. Klåda, eksem, magrade av osv.
Vi hade nästan gett upp hoppet. Vi bestämde oss för att göra ett sista försök. Vi rakade av honom all päls och duschade honom i antibiotikaschampo. Smörjde problemområden med kortisonsalva. Gav honom även antibiotika i tablettform. Vid behov fick han kortison.

Av en tillfällighet fick vi erbjudande om hjälp som vi var tvungna att prova. Kändes som det sista halmstrået. Så med hjälp av en metod som bygger på frekvensmedicin/bioresonans fick han börja äta ett foder vid namn HappyDog Canada som han skulle tåla enligt analysen.      

Resultatet ser ni!

Nu har vi en frisk hund. Hudbesvären är nästan helt borta, han har gått upp i vikt och blir piggare för var dag som går. Vi har fått tillbaka vår hund!

————————————————————————————–

Flatcoated retriever

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det kom ett brev med en hårtuss på posten.

”Det hela började med klåda som bara blev värre och värre. Vi var hos veterinär som gjorde allergiprov, och kom fram till att klådan berodde på att hon reagerade kraftigt mot dammkvalster. Jag kände att det inte var något som stämde riktigt här och började prova olika sorters foder. Allt från torrfoder till färskfoder men vi hittade inte rätt och klådan blev värre och värre.

Mitt sista hopp att hitta ett bra foder till Mollie blev när jag hittade dig och Laggarebo djurfoder på nätet.

Efter två pälsanalyser och konsultation utav dig hittade vi rätt. Mollie är idag helt återställd från sin klåda och mår så fantastiskt bra. En glad och lycklig Flatte!

Vi är så tacksamma att du kunde hjälpa oss.

Mollie & husse”

 

 

 

Roccos historia

Jag har en Chow-Chow som är 6,5 år. Rocco som min lilla ögonsten heter har haft bekymmer ända sen han var valp. Han har nån slags allergi mot något i fodret. Jag gick länge och testade olika hyperallergi foder som fanns på marknade men inget hjälpte. Sen berättade jag mitt bekymmer för en granne som gav mig numret till Laggarebo Djurfoder. Charlotte tog snabbt fram ett foder som han skulle tåla och mycket riktigt så blev han snabbt bättre i magen och återgick till att bli det lilla busfrö som han var.

Efter ett par år började tyvärr Rocco halta och det konstaterades att han hade fått atros i benen, vilket är vanligt för just denna ras. Det svåra när man har en hund som är så här känslig är att hitta nåt mot atros som magen tålde. Charlotte gjorde ett nytt test och jag testade fodret ett par veckor och Rocco började att gå normalt igen. Nu äter han Happy Dog Africa, ett spannmålsfritt foder.

Nu idag så är Rocco full med liv igen och följer gärna med på skogspromenader, nu utan att komma hem haltandes. Jag kan varmt rekommendera andra att ta kontakt med Laggarebo Djurfoder.

/Roccos husse

Läs om Sigge och hur rätt spannmålsfritt foder räddat honom. Klicka här!
2013-06-19

Det här är Elvis. Så här såg han ut när han kom till mig på Laggarebo djurfoder för ett par månader sen. Stora sår på halsen, hotspots, bölder, klåda. Ingen traditionell behandling hos veterinär hade hjälpt. Prioriterade naturligtvis honom och gjorde en analys. Det visade sig att han inte tålde foder med gluten och spannmål. Hittade ett foder som han skulle må bra av. Den här gången var det Happy Dog Karibik.Redan efter tre dagar märkte familjen att Elvis blivit mycket bättre. Nu är Elvis en nästa helt frisk hund och alla är glada. Han kommer naturligtvis alltid att vara känslig men han slipper de flesta problem. Familjen märker dock att det räcker med en liten brödbit för att han ska få klåda igen.
För alla med känsliga hundar är det dessutom ytterst viktigt att tänka på vilket hundgodis man ger sin hund.
Det här är Elvis idag. Inga sår på halsen och ingen klåda.
2013-03-20

Ny berättelse från Chivas matte. Gluten och spannmål orsakade Chivas problem och när han fick ett foder utan spannmål blev han bra.

”Hej Charlotte ! Måste bara tala om hur glada vi är att vi gjorde en håranalys på Chivas hos dig. Sen vi bytt till det rekommenderade fodret har han inte haft en enda inflammation i sina leder. Han har till och med bott ihop med två andra hundar och lekt varje dag i en hel vecka (då vi var bortresta) utan att halta. Helt underbart!!!  Tack från Chivas familj”

2012-05-31
Håranalys? – hmmm…

av Ginger Sundin Hallgren

När vår hund Macho kom till oss i början av -09, 2 år gammal, var han en pigg och frisk hund, förutom att han tydligen kliat sig lite ibland i ansiktet. Det är ju normalt att man som levande individ kliar sig av och till, även vi människor. Men efter cirka ett halvår så ökade klådan och blev ganska besvärlig för Macho, så vi bytte foder. Men det hjälpte inte…

 

Det var ledsamt och stressigt att se honom få sina häftiga attacker av kliande. Han var alldeles röd på buken och på insidan av låren, som han tvättade frenetiskt. Även på ryggen, i huden mellan tårna och längs benen naggade han sig ofta. Vi tyckte så synd om och led med honom. Så vi började leta efter alternativa foder igen och bytte, men inte hjälpte det. Vi uteslöt visst hundgodis för att se om det gav resultat. Tiden gick och inget positivt hände på den fronten heller. Han hade nu även fått besvär med sina analsäckar med klåda.

Utredning

I slutet av maj-09 åkte vi till Djurakuten för att få hjälp. De gjorde en mikroskopisk undersökning av ett ytligt hudskrap, men det visade inget onormalt. Man tittade även igenom pälsen för att om möjligt upptäcka något avvikande, men det såg bra ut. Han hade inte heller löss eller loppor, det hade vi kollat hemma. Vi fick med oss ett foder som innehöll sådant som han inte ätit förut och som Macho skulle äta under 8 veckor för att se om klådan då skulle ge med sig.

 

Misslyckande

Vi fick avbryta försöket efter 5 veckor eftersom han inte mådde bra av det fodret, han fick diarré och blev håglös, uttorkad och minskade i vikt. Vi fick uppsöka veterinär på nytt för att ge honom vätska under huden i nacken. Han hade fått gastroenterit (mag – tarmkatarr). Ett annat foder inköptes med anka som proteinkälla. För magen som var i olag skrevs en speciell medicin ut. Fodret med anka vägrade han att äta, så vi köpte ett annat ur foderdjungelns alla märken.

Ännu mer…

I oktober togs blodprov för att testa för sarcoptes (rävskabb) samt en hudundersökning till. Allt var bra och i november så slog vi på stort och lämnade ytterligare blod för att göra en fullständig allergiundersökning, så kallad inomhuspanel och utomhuspanel. Man testade för ämnen som hundar kan reagera på; dammkvalster, andra husdjur, pollen och liknande. Resultatet visade inget som han kunde reagera på med klåda.

 

Alternativen

Nu bytte vi foder igen och gav honom extra vitaminer och mineraler för att om möjligt kunna bygga upp ett bättre immunförsvar. Vi hade också fått tips om örtmedel i form av kräm på huden och ett pulver att ha på maten för att lindra klådan. Det gav viss effekt men inte så att det helt uteblev. Han badades med ett antiklischampoo och även algschampoo, men det hade ingen effekt.

Det blev nästan klippkort hos veterinärmottagningarna, 2 besök till under -09.

 

Nästan uppgivna

Sedan följde ytterligare 6 veterinärbesök från januari fram till i slutet av december-10 med provtagningar och olika behandlingar bl.a. medicinskt schampoo, salva och kortisontabletter. Ett annat foder hade också prövats utan framgång. Frustrationen ökade när vi såg hans ihållande klåda.

En gnista tänds

I början av april-11 såg jag på hundkartan.se en insändare/artikel om håranalys på hund. Jag blev nyfiken och samtidigt skeptisk, men kontaktade ändå Charlotte Berggren på Laggarebo djurfoder och förklarade vår ohållbara situation. Hon tyckte att vi skulle göra ett försök, eftersom hon kunnat hjälpa andra hundägare att komma tillrätta med långvarig och oförklarlig klåda på sina hundar.

 

Vi nappade och efter någon vecka fick vi svar. Han hade vid något tillfälle varit utsatt för mögel, hade även virus i kroppen, behövde tillskott av olja, vitaminer, mineraler och spårämnen. Vi fick namn på ett nytt foder som han förhoppningsvis skulle tåla bättre och en liten strimma av hopp tändes hos oss.

Fixande och trixande

Leveransen kom med virushämmande medel och ett annat mot mögel, tillsammans med foder och alla tillskotten. Vi satte genast igång med kurerna, han tyckte om fodret och vi väntade cirka fyra månader. Klådan höll sig envist kvar, så med kontakt igen fick vi förklaringen att ibland så måste man byta till ett annat foder som hon tillhandahöll, innan man hittade rätt. De här fodrena fanns bara där och var nya på marknaden. Någon gång här emellan tog vi kontakt med veterinär igen som tipsade om ett antiallergifoder, men Macho bara räckte ut tungan åt det och sa blä!

 

Nej, inte nu igen!

Alltså, byte igen, det blev något bättre men inte helt. Så efter ungefär fyra månader till, gjordes en ny håranalys, vilken visade att han troligen skulle ha nytta av ett annat foder som var ännu nyare på marknaden. Normalt behövs bara en håranalys, men vår hund var lite svårare att hitta rätt foder till och därför gjordes en ny analys. ”Skicka det till oss!” sa jag med en aning desperation i rösten när vi pratades vid.

Förändringen

Lastbilen kom med den nya maten och Macho älskade den. På bara tre dagar märkte vi tydligt att klådan minskade drastiskt, pälsen blev vågigare över ryggen och det verkade bli mer päls. Framför båda öronen har det varit ett område med glest med päls en längre tid där han kliat sig, men nu har de fyllts med päls igen. Fantastiskt!

 

April-12: Vi har inte kunnat sluta helt med kortisonet. Charlotte sa att mitt försök att sluta, var för tidigt. Han får dock en mycket liten dos varannan dag. Men framöver när kroppen hunnit med omställningen, så ska vi försöka med att trappa ner det. Men vi ser en minskning av klådan på uppskattningsvis 75-80 procent och det betyder oerhört mycket för lilla Macho och oss!

Våra allra varmaste rekommendationer vill vi ge till Charlotte på www.laggarebo.se.

Tack för ditt envisa engagemang,

Ginger och Anders

 

 

2012-03-12

”MAX, som har blivit så fin efter två somrar fyllda med ovisshet, kliande, tratt bärande, salvor, mediciner…..osv. Kliandet började på benen och slutade inte, allt blev bara värre. Det hela slutade med att han tydligen är allergisk. Vi provade några olika allergifoder som inte riktigt hjälpte, så han fick ha tratten på sig rätt ofta. I höstas provade vi allegifoder från Laggarebo och Max blev bra!! Det har varit en lättnad för hela vårt familj och speciellt för Max! Han är hungrig och glad, istället att tänka på kliandet kan han njuta av andra saker!” Kersti och Max

Kommentar: När Max kom hit första gången i höstas var det också en stressad hund jag mötte. Desto roligare var det när han och matte kom hit för ett par veckor sedan. Jag mötte en hund som blivit lugn, som lyssnade på matte och hade en fin, glansig päls. Just det att hundar blir mentalt påverkade och stressade av fel foder har jag sett ett antal gånger. Charlotte, Laggarebo djurfoder

2011-05-08

Våran Rottis/schäfer Ella visade redan vid 3 månaders ålder upp svampinfektioner som eskalerade snabbt och gav upphov till gräsliga öroninfektioner etc Hon kliade sig ständigt och fick förhårdnad hud på dessa ställen. jag fick tips om att kontakta Charlotte och hon… gjorde en håranalys på Ella. Jag har själv arbetat i djurbutik o sålt hundfoder och är utbildad hundinstruktör så jag var inte helt grön. Charlotte kom fram till att Ella hade en överkänslighet och vi fick rekommenderat ett foder som skulle hjälpa henne. Fodret var billigare än ett vanligt foder i djurbutik. Idag är Ella helt symptomfri och mår toppen. Hon fick återfall då fodret tog slut och vi gav ”vanligt” foder ett par dagar. Hon började klia sig omgående! Så vi ser till att alltid ha ”Charlottes” foder hemma för en underbarare hund än Ella får vi leta efter, och vi vill inte för något i världen låta henne lida i onödan.

2011-03-15

kimmo

”När Kimmo, en keeshond som nyss fyllt 5 år,  var ganska precis ett år började han få problem med huden. Kliande utslag  främst runt munnen, på magen,  runt ändtarmen och på benen. Trampdynorna blev torra och fnasiga och mellan trampdynorna var huden ofta illröd och irriterad. Han blev också dålig i magen. Öron och ögon var också ofta inflammerade.
Hos veterinären togs det prover på hud och hår. Pricktest gjordes också. Kimmo led av allergi. Immunförsvaret var dåligt.
Vi provade olika foder som var speciellt för känsliga hundar. Inget hjälpte.
Det har blivit många och långa penicillinkurer genom åren. Vi har också hållit på med desensibilisering i flera år.
Vi har nog provat de flesta salvor och krämer genom åren, de har hjälpt, men bara för stunden.
Så fick vi höra talas om Charlotte och håranalyser. Det lät lite otroligt men vi hade absolut inget att förlora på att prova.
Efter att Charlotte testat Kimmos hår  föreslog hon ett foder som skulle vara bra för honom.
Vi började ge honom av det fodret och även under några månader ett vitamintillskott som Charlotte skickade. Detta var i juni. En skillnad för Kimmo var att han ganska omgående blev mycket bättre i magen.  Han fick nya omgångar med utslag men inte fullt lika mycket. Sedan slutet av augusti har han inte haft några problem alls.
Det är helt otroligt! Han har inte behövt äta något penicillin och inte heller fått några sprutor med vaccin sen i augusti. Inga kladdiga kortisonsalvor.
Kimmo mår idag jättebra. Han är pigg och glad, leker och busar hela dagarna med familjens två andra hundar.
Hur det går till vet jag inte men ett stort TACK till Charlotte som hjälpt oss att kunna ge Kimmo ett bra liv.”
Ingrid & Kimmo

2010-11-18
”Hej!
Vår hund Conrad har mått dåligt sedan vi hämtade honom på sin kennel. Han var mycket dålig i magen. Efter biopsi och andra prover kom dom fram till att han hade en allergisk reaktion i tarmarna som skulle vara i hela livet. Lösningen: kortisontabletter. Förvisso har han mått mycket bättre sedan han började med kortison men då och då blev han dålig ändå – både i magen och utslag på huden.
Men det var innan vi fann Charlotte – med hennes håranalys kom hon fram till rätt foder. Redan efter 5 dagar märkte vi skillnad på Conrad: han var piggare, busigare, mer aktiv och livlig! Han brukade inte vara sugen på lek, men nu går han själv och hämtar leksaker! Så hade vi aldrig sett honom. Conrad är 3,5 år gammal.
Eftersom vi har en hund till, Wilma, så fick även hon börja äta samma foder för enkelhetens skull. Även hon som inte har någon obalans i kroppen blev piggare!
Wilma brukade inbjuda Conrad till lek men han brukade strunta i det. Nu är det full rulle här…… Jätte skönt att se dom må bra!
Mvh
Pernilla & Carlos”

”Hej!
Våran hund Ludde är 10 år och har haft stora problem med sin mage. Han har varit mycket lös och slemmig.
Vi har varit hos veterinär åtskilliga gånger. Han har provat olika dieter.
Sen fick vi nys om håranalysen, Ludde och husse åkte dit. Efter olika tester kom vi fram till ett foder som passade.
Tro det eller ej men vi har fått en helt ny hund. Inga magproblem, mycket piggare och finare päls.

MVH!
Ludde, Ulf o Anna”

”Hej Charlotte!
Lovade skriva ner några rader om hur Viktor har blivit bättre i mage och päls.
Vi var på Hantverksmässan där du ställde ut och sålde  bl.a. hundfoder.
Vi var lite skeptiska eftersom vi  prövat det mesta i foder han fick strikt veterinärfoder för känslig mage.

Vi fick en tid för håranalys för Viktor. Och vi åkte till Laggarebo.
Du tog en tuss hår och gjorde analysen och kom fram till viket foder han skulle ha + vitaminer.
Ett par månader senare:
Viktor har blivit en annan hund, fått fin päls, vacker svans igen och busig.

Han har fått bra mage, något tillfälle har han varit lös i magen men det beror på husse o matte.
Trettonhelgen när vi var i vårt hus på Öland, frågade våra vänner vad vi gjort med Viktor, han var ju som en annan hund, fin i pälsen och glad.
Ha en bra helg!

Hälsningar
Ullacarin o Jan
Viktor”