Håranalys – fodertest

Gör en håranalys och hitta det foder som passar din hund bäst.

Hur mår din hund?
Har den problem med klåda, eksem eller dålig mage?

Genom att göra en håranalys kan jag hjälpa dig att ta fram det foder som passar ditt djur bäst. Jag kan också se vilka behov av tillskott som djuret ev  behöver.  Det kan t ex vara så att olika sammansättningar i fodret passar olika djur bättre eller sämre. Metoden bygger på frekvensmedicin och kan förklaras med att allt i universum har sin egen frekvens och är mätbart. Därigenom kan man se hur t ex en hund reagerar på olika foder och även vilka brister som finns.

Klåda, dålig mage, pälsavfall, kolit, artros, svamp osv beror nästan alltid på fel foder vilket oftast kan avhjälpas med att välja ett annat foder utifrån resultatet av en håranalys. Sen hösten 2012 har gluten o/e sapannmålsöverkänslighet ökat oroväckande. Hundar börjar dessutom i allt större antal visa brister på främst D-vitamin och B12-brist.

Tillskotten kan vara vitaminer och mineraler, Omega 3, MSM/svavel eller t ex Glucosamin. Jag testar också och ser om djuret har några allergier eller överkänsligheter. Jag ser även om den har virus eller borrelia.

Jag behandlar också med olika homeopatiska medel, bl a Dr Reckewegs veterinärserie samt olika enkelmedel.

Det finns  flera olika foder i sortimentet som visat sig passa även hundar med de mest svårbehandlade problem.
Det finns också till katter som är både smakligt och bra.

OBS: 2022 januari;  Arbetet med håranalyser kommer igång igen i mitten av månaden. Ring gärna innan ni skickar in hårtuss för analys. 

Tänk på detta innan och kontrollera innan du skickar in för analys:

Har hunden parasiter?
Har den skabb?

Ge den inte:

  • leversnittar el liknande
  • dentastix
  • hundkex med spannmål
  • bruna tuggben
  • rökta grisöron
  • Frolic och andra liknande godis.

Eftersom vi kan skicka foder över hela landet till en låg kostnad kan vi hjälpa din hund även om du bor längre bort. Läs mer under ”Foder till dörren”.

Vi kan utföra två typer av analyser.

En enklare fodertest. Att hitta grundorsaken till din hunds allergiska problem är det viktigaste. Hittar man ett foder hunden tål läker i de flesta fall problemen ut av sig själv.

Alternativ två är en fullständig håranalys. Vi rekommenderar att man gör en hel analys då hunden oftast behöver extra tillskott.

Naturligtvis erbjuder vi som vanligt foderrådgivning och gratis prover på foder i mån av tillgång på provpåsar.  (porto tillkommer för prover).

Välkommen att höra av er med frågor.

  Välkommen att ringa  070-6226211 eller maila.

Ladda hem informationsblad!

Bifoga gärna prov på det foder hunden äter idag.
Ett par små bitar räcker. Lägg i plastpåse eller vira in i folie.
Skriv också hur gammal hunden är.

Från 1/1 2022:

Pris: 800 kr. Fullständig analys.
Omanalys – begränsad 400 kr.

Charlotte Berggren
Laggarebo djurfoder
Laggarebo 2
578 92 Aneby