Häst

Ame Biopromin – ett komplett naturligt baserat mineral- och vitamintillskott

I den naturliga basen med mineraler och spårämnen är det tillsatt essentiella aminosyror, vitaminer och örter i god balans för att främja ett optimalt upptag, ur såväl BIOPROMIN som det dagliga intaget av foder. Speciella örter är tillsatta för att främja magens och tarmens funktioner. Det är viktigt för syntetiseringen (bildandet av vitaminer i tarmen). BIOPROMIN ger en god balans i blodet och i den inre sekretionen det vill säga, körtlar och organ stimuleras till en normal funktion. Det är särskilt viktigt för hjärta och lungor, för att förhindra överansträngning, underträning och tävling. Mineralernas positiva effekter är: – Aktiverar syreupptaget – Bryter ned mjölksyran – Starkare skelett – leder – muskler – senor – Bättre hovkvalitet – Stimulerar matsmältningen – Mindre fodergallor – Snabbare återhämtning – Finare hårrem Förbättrar hormonbalansen Häst normaldos per dag: ca 1/2 dl = 50 gr Djur i träning: 1/2 – 1 dl per dag Små ponnys: ca 1 msk per dag (För bättre upptag uppdela dosen i 2 givor)

Finns i förpackningar om 5 respektive 12 kg. Aktuella priser i webshopen.

Cortaflex från Equine America

– för både hästar, hundar och katter. För friska leder. Det är aldrig för sent att påbörja en behandling Cortaflex används nu av ledande ryttare och tränare i hela världen. Förutom Cortaflex finns  ett komplett utbud av mycket effektiva produkter för hästar, hundar, katter och människor. Dessa har utvecklats sedan Equine America grundades 1998. Cortaflex ska inte förväxlas eller jämföras med de många andra tillskott som innehåller  Chondroitin och Glukosamin med större molekyler. För de produkterna det kan ta flera veckor innan man kan se någon förbättrad rörligheten i lederna. Däremot rapporterade The Horse Journal att hästar som använde  Cortaflex visade dramatiska resultat på så lite som tre dagar!Cortaflex är berikat med hyaluronsyra (HA) för ännu större effekt på lederna, särskilt de som har haft alltför stort slitage. HA är en viktig del av ledvätskan, vilket är viktigt för att förse fogarna med vätska och brosket med näringsämnen. HA har traditionellt framställts av typ II Kollagen som kommer från tuppkammar. Denna form av HA har visat sig vara mycket effektiv när det injiceras, men man uppnår inte samma effekt när den ges oralt på grund av den stora molekylstorlek. Hyaluronsyran används i Cortaflex är av vegetabiliskt ursprung och har en mindre molekylstorlek. Klinisk studie från Usa –  klicka här och läs!
Aktuella priser återfinns i webshopen. 

 

Govfoderanalys

Genom Svenska foder kan vi erbjuda dig som kund två varianter av grovfoderanalys. Paket A: Torrsubstans, protein, smältbart protein, energi.

Paket B: Torrsubstans, protein, smältbart protein, energi, kalcium, fosfor, magnesium, kalium. Kontakta oss för pris.