Hund

FÖRSVINN – Mot fästingar, löss och älglusflugor

Försvinn är en lättflytande salva som får fästingar, älglus och öronskabb att försvinna! Ett ekologiskt alternativ för dig som är hund- eller kattägare för att hålla oönskade kryp borta

Innehåller Krav-godkänd rapsolja, ekologiskt och Krav-godkänt bivax, samt lättflyktig eterisk olja från vintergröna myrväxter av Porssläktet, som vi själva plockar och utvinner. Produkten är garanterat giftfri och samtliga ingredienser används i vanligen förekommande livsmedel. Du kan välja att köpa en eller två flaskor (en flaska innehåller 20 ml).

Vad många inte vet är att det bara är fästinghonorna som biter. De är brunare än hanarna som är svarta och helt ofarliga och som bara letar honor! Att du hittar fästingar är därför inte samma sak som att ditt djur eller du blir biten av dem!

Läs mer här!

 

Anima Care Omega Skin

Omega Skin är ett fodertillskott som innehåller en väl avvägd balans av essentiella Omega-3, -6 och -9 fettsyror från växterna jättenattljus och raps i kombination med en kraftfull, naturlig och stabil sardinolja. Fettsyrorna i Omega Skin är mycket viktiga för hundens och kattens hud och är speciellt utvalda för att de är betydligt lättare för ditt djur att tillgodogöra sig än ”vanliga” fettsyror.

Känslig hud hos hund och katt kan bero på att ditt djur har svårt att tillgodogöra sig tillräckligt stor mängd viktiga fettsyror genom sitt vanliga foder. Därför kan det vara värdefullt att tillsätta dem i en form som är lättare för ditt djur att ta upp. Omega Skin innehåller en optimal blandning av särskilt utvalda och lätt upptagliga fettsyror från de viktiga Omega familjerna 3,6 och 9.

Minst 2% av hundens dagliga energiintag bör komma från linolsyra som framför allt finns i vegetabiliska oljor. Dessutom brukar det förekomma i välbalanserade fabriksfoder. Ibland kan man dock behöva ge hunden GLA (gamma-linolensyra), en fettsyra som hunden vanligtvis själv bildar av linolsyran. Sjukdom, allergi eller mediciner kan dock hämma tillverkningen av GLA. GLA finns t.ex. i olja från nattljus och gurkört. Den enda typ av n-6 fettsyran som är nödvändig för hunden är linolsyra. Den stärker immunförsvaret, ökar fortplantningsförmågan, ger sund hud och päls och verkar inflammationshämmande.

Dosering:
Hundar och katter upp till 10 kg: 2,5 ml per dag. Därefter upp till 5 ml per 20 kilo hund.
Eftersom fettsyredepåerna i kroppen behöver tid att fylla på kan det ta upp till två månader innan du ser någon skillnad. Alla djur reagerar individuellt, därför kan du behöva fördubbla dosen till en början. När du uppnått önskat resultat kan dosen ofta halveras.

150 ml

 

Anima Care Shine  –  vitaminer och mineraler

En vacker päls byggs inifrån. Det gör starka klor också. AnimaCare Shine innehåller mer än 20 vitaminer, mineraler, läkeörter och aminosyror. Den är särskilt rik på B-vitaminer och kisel, zink, pantotensyra och biotin. Shine är ett perfekt tillskott i perioder av stress, när ditt djur fäller eller om du bara vill säkerställa att det får i sig exakt den näring som behövs för en vacker, välmående päls och starka klor.

Dosering:
1 Tablett per 10-20 kilo dagligen. Dosen kan med fördel dubblas den första månaden. Tabletterna är lätta att dela för dig som har en liten hund eller katt.

120 tabletter

 

Tassalva med ullfett

Tassalva för hundar med äkta ullfett.

Innehåll: Olivolja, rapsolja, ullfett, bivax, eterisk teatree- och timjanolja.
Många hundar får problem ned sina tassar under vintern. En salva med ullfett skyddar tassarna mot snö, kyla och salt.  läker spruckna trampdynor och andra besvär.
60 ml burk.

Biopromin Hund

Är ett naturligt kosttillskott: innehåller organiskt bundna lättupptagliga vitaminer, mineraler och aminosyror i inbördes balans. BIOPROMIN HUND berikar det dagliga intaget av hundmat och torrfoder. Hunden skyddas mot vitamin och mineralbrist i muskler, skelett och leder. Pälsen blir glansigare/mjukare och ger en glad och pigg hund. Praktisk erfarenhet har visat att sunda och friska hundar utnyttjar optimalt de vitaminer och mineraler som krävs för tillfället. Eventuellt överskott passerar mag-tarmkanalen utan komplikationer.

Fodertillskott från AME

HUND 1 –  främjar magens och tarmens arbete – utrensande.
HUND 2 –  främjar leders och musklers funktion. Uppbyggande.

TIC-CLIP fästingskydd

tic-clip

Tic-clip skyddar ditt husdjur från fästingar utan gifter.
Pris: 349 kronor. Läs mer!
(det fästingskydd som fungerar bäst på min egen hund)

Bärnstenshalsband

Fästinghalsband till hund och katt av bärnsten.

Bärnstenshalsband stöter bort fästingarna från din hund eller katt  med statisk elektricitet. Fästingarna tycker inte om den statiska elektricitet som bildas när stenarna gnids mot varandra och djurets päls. Fästingen får en liten stöt när den sätter sig i pälsen och faller av. Stöten är så svag att den inte påverkar djuret.

Helt fritt från kemikalier.

Halsbandet skall bäras hela tiden. Tag ev av vid lek med andra hundar eller vid promenad i snårig terräng.
Tål vatten.
Rengöres i ljummet vatten.
Ladda ev upp halsbandet igen genom att lägga det i ett fönster i solljus ca en kvart.
Levereras med en bit resår så att det lätt kan tas av och på och hunden ej kan fastna.
Använd inte som ersättning för vanligt halsband.
Garanti kan inte lämnas.

Pris: 10 kr/cm

Mät med ett måttband runt djurets hals och se till att ett par fingrar får plats under.

Ca 1 veckas leveranstid.

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is currently enabled so there will be a delay between when you post your comment and when it shows up. Patience is a virtue; there is no need to re-submit your comment.

You must be logged in to post a comment.