Berättelse om hundfoder

kimmo

”När Kimmo, en keeshond som nyss fyllt 5 år,  var ganska precis ett år började han få problem med huden. Kliande utslag  främst runt munnen, på magen,  runt ändtarmen och på benen. Trampdynorna blev torra och fnasiga och mellan trampdynorna var huden ofta illröd och irriterad. Han blev också dålig i magen. Öron och ögon var också ofta inflammerade.
Hos veterinären togs det prover på hud och hår. Pricktest gjordes också. Kimmo led av allergi. Immunförsvaret var dåligt.
Vi provade olika foder som var speciellt för känsliga hundar. Inget hjälpte.
Det har blivit många och långa penicillinkurer genom åren. Vi har också hållit på med desensibilisering i flera år.
Vi har nog provat de flesta salvor och krämer genom åren, de har hjälpt, men bara för stunden.
Så fick vi höra talas om Charlotte och håranalyser. Det lät lite otroligt men vi hade absolut inget att förlora på att prova.
Efter att Charlotte testat Kimmos hår  föreslog hon ett foder som skulle vara bra för honom.
Vi började ge honom av det fodret och även under några månader ett vitamintillskott som Charlotte skickade. Detta var i juni. En skillnad för Kimmo var att han ganska omgående blev mycket bättre i magen.  Han fick nya omgångar med utslag men inte fullt lika mycket. Sedan slutet av augusti har han inte haft några problem alls.
Det är helt otroligt! Han har inte behövt äta något penicillin och inte heller fått några sprutor med vaccin sen i augusti. Inga kladdiga kortisonsalvor.
Kimmo mår idag jättebra. Han är pigg och glad, leker och busar hela dagarna med familjens två andra hundar.
Hur det går till vet jag inte men ett stort TACK till Charlotte som hjälpt oss att kunna ge Kimmo ett bra liv.”
Ingrid & Kimmo

Du gillar kanske också...